• Uutiset

Kenelle meni 2024 vasemmiston frisbeemestaruus?

Vampulan frisbeegolfradan sininen rata Harjureitin tuntumassa sopi hyvin punavihreän puolueen fribamestaruuden ratkomiseen.

Paavoksi nimetty mestaruuspysti oli jaossa ensimmäistä kertaa. Tunnelma kesäkisassa oli leppoisa, vaikka paarmat olivat nälkäisiä kuin poliittiset vastustajat.

Oikullisesti liitävien frisbeekiekkojen heittely ja reipas kävely auringon lämmittämässä harjumaisemassa olivat hyvää vastapainoa viime kevään tiukalle vaalikampanjalle.

– Kyllä rataa kierrettäessä politiikkaakin puhuttiin, kevään 2025 kunta- ja aluevaaleista lähinnä, mutta myös 2027 eduskuntavaaleista.

Satakunnan vasemmistopiirin puheenjohtaja Mikko Kaunisto

Vampula on Satakunnan piirin puheenjohtaja Mikko Kauniston kotikenttä. Omien sanojensa mukaan hän ei ole viime aikona kovin usein harjuradalle ehtinyt, silti ns. vanhasta muistista kiekot liitelivät tasaisen varmasti.

Eero Rantala tyytyi frisbeegolfkisassa tällä kertaa harjoitusheittoihin.

Useita urheilulajeja politiikan ohella harrastava piirin varapuheenjohtaja Eero Rantala näytti saavan myös frisbeekiekon kiitämään. Varsinaiseen kisaan nakkilalainen ei ehtinyt osallistumaan, sillä 18-korisen radan kiertämiseen kuluu aikaa pitkälti kolmatta tuntia.

Tästä se lähtee, vasemmiston 2024 frisbeegolfmestarin heitto.
Verneri Varhon taidonnäytettä seuraamassa Mikko Kaunisto, Eero Rantala (takana) ja Laura Korkmaz.

Poliittista historiaa ja valtiotieteitä Turussa opiskeleva, raumalainen Verneri Varho on sitä mieltä, että kunnon fribarataan investoiminen on kannattava ratkaisu kunnalle kuin kunnalle. Vampulan sinistä rataa hän suoritti täsmällisesti ja kurinalaisesti.

Vasemmistonaiset Raumalta: Naisten sarjan voittaja Laura Korkmaz sekä Susanne Ekroth ja Sanna Nylander.

Lauantai-iltapäivän rohkein heittäytyjä ja itsensä voittaja oli raumalainen piirihallituksen jäsen Laura Korkmaz, jolle laji oli ennestään täysin tuntematon. Lyhyen lajiin tutustumisen jälkeen hän suoritti koko 18-korisen radan.

Rauman Lapissa asuva vasemmistoaktiivi Sanna Nylander ei tällä kertaa kisannut mestaruudesta. Kuka tietää ensi vuonna? Sama koskee jutun kirjoittajaa, joka keskittyi kuvaamiseen ja hyönteisten tarkkailuun. Uhanalaista harjusinisiipeä ei näkynyt.

Vasemmiston frisbeemestaruuden Paavo jaettiin ensimmäisen kerran. Sen nappasi tasavarmalla suorituksella Vampulasta mukaansa Verneri Varho. Muiden sarjojen voittajat palkittiin pienemmillä pysteillä. ONNITTELUT MESTARILLE JA VOITTAJILLE!

Vasemmiston avoimet frisbeegolfmestaruuskisat 2024

Yleinen sarja:

  1. Verneri Varho

Masterit +40

  1. Mikko Kaunisto

Naiset

  1. Laura Korkmaz

EDIT Korjattu kirjoitusvirheitä 13.7.2024 klo 21.30.