- Uutiset
Kotisivu on vasemmisto-osaston näyteikkuna
Jokaisen satakuntalaisen vasemmistoyhdistyksen kannattaa laittaa kotisivunsa kuntoon. Ne ovat tärkeä perustyökalu kevään kunta- ja aluevaalien vaalityössä.
Missä muualla yhteystiedot ovat kätevästi saatavilla? Missä uusien ehdokkaiden kasvot tulevat tutummiksi?
Puolue muutti viime vuodenvaihteessa vanhat vas.fi -kotisivut uusiksi vasemmisto.fi -sivuiksi. Muutos tapahtui niin ripeästi, että hitaammat putosivat kyydistä.
Luultavasti parhaiten nauroivat ne yhdistykset, joiden kotisivu oli jollekin muulle pohjalle laadittu, esimerkkinä Tampereen vasemmisto.
Uusien, yhdenmukaisten kotisivujen valttina on suora yhteys vasemmistoliiton sivuille, varsinkin Liity– ja Lahjoita -osastoihin.
Lisäksi vasemmistoyhdistyksen ajantasaiset luottamushenkilötiedot löytyvät hyvin hoidetulta kotisivulta.
Kaikki äänestäjät eivät ole Facebookissa
Kotisivun kautta tiedottaminen on reilua niille kansalaisille, jotka eivät käytä Metan alustojen (Facebook, Instagram, Messenger, Threads, WhatsApp) palveluja.
Aivan kuten verkkolehti Vasenvoiman juttuja, myös yhdistyksen kotisivujen linkkejä voi jakaa sähköpostin välityksellä.
Omat kotisivut kannattaa ottaa käyttöön.
Alkuun pääsee Vaikuta vasemmistossa -sivuston yhdistyksille ja puheenjohtajille tarkoitetun alasivun kautta. Sisällön tuottamisen ohjeista on laadittu YouTube-video.
Aikaisempiin kotisivuihin verrattuna uudet ovat selkeästi yksinkertaisemmat käyttää.
Puolueen tarjoamat yhdistyssivut ovat turvallisella tavalla tylsiä. Kiireiselle päivittäjälle se on etu.
Uuden kotisivun luominen vaatii hiukan aikaa ja vaivaa, mutta sen ajan tasalla pitäminen on yllättävän helppoa.
Satakuntalaisena esimerkkinä toimii Vasemmistoliiton Eurajoen yhdistyksen kotisivu, jolla ehdittiin olla tukemassa jo presidentinvaalikampanjaa viime vuoden lopulta. Sivuille valittiin yksinkertainen, mutta helposti laajennettava rakenne.
Tuoreimmassa puheenjohtajan tervehdyksessä Jarmo Ruohonen pohtii pienen yhdistyksen roolia puolueessa.
”Edessä on poliittisesti kiivas syksy: työmarkkinoilla ja valtion budjetin ympärillä tapahtuu. Keväällä on kunta- ja aluevaalit, ja ehdokashankinta on jo käynnissä. Työtä riittää.”