• Mielipiteet
  • Toimituksen nostot

Pertti Salo: Hallitus jatkaa köyhän kurittamista

Kirjoittaja toteaa, ettei hallitus tunnu saaneen kyllikseen säästöistä, leikkauksista eikä köyhien kyykyttämisestä.

Ihmekö sitten, jos väestönkasvu jää yksin maahanmuuton varaan, koska hallitus rakentaa lapsiperheille koko ajan uusia köyhyysloukkuja.

Valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi Ylen radiouutisissa (7.8.), että hallitus hakee uusia säästöjä sosiaali- ja opetussektorilta.

Hallituksen keskeinen idea valtion tulojen lisäämiseksi on pienituloisten ja lapsiperheiden kurittaminen kaikin keinoin.

Ulkomaisten sijoitusyhtiöiden toimintaan ei haluta puuttua millään tavoin, mutta köyhiltä kynitään lisää maksuja ja terveydenhoidosta leikataan kaikki mahdollinen.

Ay-liikettä pistetään matalaksi, ja tilalle tarjotaan nollasopimuksia, joissa työeläkettä kertyy hyvin vähän. Johtotasolla sen sijaan maksetaan lisäeläkkeitä ja tarjotaan ns. kultaisia kädenpuristuksia.

Energian hintaa, asumiskustannuksia ja ALV:tä nostetaan.

Pienituloisten elämästä tehdään helvettiä.

ALV:n nosto ajaa pk-yrityksiä konkurssiin eli yritystoimintaa ei tueta. Hyvätkin yritysideat kaatuvat heikkoon taloustilanteeseen.

Aikuiskoulutustuki leikattiin, ettei köyhä pysty vaihtamaan ammattia työllisyystilanteen ja koulutusvaatimusten mukaan. Tilalle tarjotaan kalliita, maksullisia jatkotutkintoja.

Kyläkouluja lopetetaan ja tilalle tulee valtavia koulukeskuksia, joissa vakavat käytöshäiriöt lisääntyvät. Monilta oppilailta motivaatio oppimiseen loppuu kokonaan.

Yliopistot ovat entistä enemmän vain varakkaita varten, eikä koulutus kohtaa työelämän tarpeita.

Köyhän lapsille tukea ei löydy eli koulutuksen epätasa-arvo lisääntyy.

Väestönkasvu jää maahanmuuton varaan, koska nykyinen perhepolitiikka johtaa lapsiperheitä köyhyysloukkuun.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki